Lapsena luin pelon uhallakin kaiken mahdollisen pienen maalaiskoulun kirjastosta löytyvän satuaineiston. Erityisen viehättynyt olin Anni Swanin kirjoista, joissa hyvän ja pahan taistelua seurasin henkeä pidätellen.  Sadut päättyivät lapsen mieliksi onnellisesti, hyvä voitti pahan, sovinto löytyi ja vahvat ryhtyivät heikomman auttajiksi.

"Minä omasta puolestani välitän viis' rahoista ja sen semmoisista. Pääasia on, että ihmisellä on satusilmät.
- Satusilmät!
- Niin, sellaiset, että hän näkee maailman omalla ihanalla tavallaan, aivan toisin kuin miltä se näyttää kenen tahansa silmiin. Meillä on kaikilla satusilmät, isällä, äidillä, ja..."  Tämä on katkelma Anni Swanin kirjasta Pikkupappilassa, jossa Ulla uneksii korkeista vuorista, suurista tummista metsistä, syvistä mustista vesistä ja vuorenhuipulla soittavasta paimenpojasta, joka soittaa niin iloista säveltä, että kaikki, mikä on synkkää muuttuu valoisaksi.

Vaalien alusviikolla minäkin haluaisin satusilmät, joilla näkisin, kuinka kotimaamme synkkyys vaihtuu iloksi ja ihmiset löytävät itselleen ja läheisilleen jälleen elämisen arvon ja turvan. Jos Mikko Alatalo jakelee konkreettisesti sinisiä silmälaseja, itse haluan jakaa ihmisille toivon silmälaseja, laseja, joissa ei ole raameja, vaan vapaus nähdä maailma omalla, rohkealla tavallaan - mutta toivorikkaana ja täynnä mahdollisuuksia.

Mietin, onko ihmisille kerrottu jo kaikki. Onko jokainen julistanut oman hyvän aatteensa olevan sen ainoan oikean, joka pelastaa ja turvaa tulevat vuodet. Vieläkö minulle jää sanottavaa, kun lähden kiertämään toreille ja kauppakeskuksiin.

Lähden kierrokselle pikku Milona hauvelin kanssa! Hänellä on vielä satusilmät, joita katsomalla ihmiset tulevat onnellisiksi! Ei, mutta onhan minullakin vielä tallella lapsuuden satusilmät; tajusin juuri, miten hyvä voittaa pahan ja ihmiset alkavat hymyillä. Näen, kuin näenkin, että synkkyys katoaa ja valo alkaa loistaa puiden takaa. Näin vahvaa uskoa muutokseen en ole vielä tähän mennessä kokenut. Kiitos te kaikki ihanat ihmiset, jotka olette kulkeneet rinnallani näitä odotuksen viikkoja - olette enkeleitä!

Lähdetään tästä Keravalle, sieltä Hakunilaan ja... tarina jatkuu kotiin palattuamme.